Swedbank bedre end ventet

Endnu en af de store nordiske banker kan sende et fornuftigt regnskab på gaden. Swedbank, der var tæt på at blive overtaget under krisen, overrasker markedet positivt. (Opdateret 8:28)
Af OLE ØSTRUP

Den svenske storbank Swedbank havde en nettoindtjening i årets fjerde kvartal på 2,75 mia. skr. sammenlignet med 2,59 mia. skr. i den tilsvarende periode af regnskabsåret forinden. Det overraskede analytikerne, der ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News, havde estimeret en nettoindtjening på 2,33 mia. skr.

Swedbank tilbagefører hensættelser på 483 mio. skr. mod hensættelser på 120 mio. skr. i fjerde kvartal af 2009.

Renteindtægterne var lavere i 2010, men bankens samlede resultat før skat var alligevel forbedret med knap 18 mia. svenske kroner. I 2009 var resultatet før skat således -10,5 mia. skr., mens man kom ud af 2010 med et resultat før skat på 7,4 mia. skr.

I sin kommentar til årsregnskabet lægger Swedbanks CEO Michael Wolf vægt på en række nøgleområder som har oplevet klare forbedringer i 2010. Det gælder blandt andet aktiviteterne i Østeuropa hvor nedskrivninger i stor stil blev foretaget i 2009, mens 2010 på det punkt har set langt bedre ud. Og ser man på nedskrivninger for hele banken samlet, så er både nedskrivninger på lån og aktiver stærkt reduceret henover 2010.

Udover de konkrete regnskabstal noterer Michael Wolf også at kundetilfredsheden er forbedret - et område som længe har været prioriteret af Swedbank. Banken er midt i en overgangsperiode hvor man tidligere havde organiseret banken i henhold til dens produkter, mens man nu løbende indretter sig med fokus på kunderne. Den omlægning synes altså at give positiv feed back.

(RB-Børsen)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også