Swedbank henter milliard hjem fra Lehman

Den svenske storbank genvinder lidt af det tabte fra Lehmankrakket - og kan samtidig glæde sig over forbedrede tilstande i Baltikum

Da Lehman Brothers faldt fra tinderne i september 2008 rakte krakkets arme bredt ud i verdens banker. Således også i Swedbank - den svenske storbank havde et udestående lån til Lehman på 1,35 mia. dollar, mere end 7 mia. danske kroner selv med nutidens lave dollarkurs.

Sikkerhed i boliglån

Nu er 720 mio. svenske kroner - svarende til 607 mio. danske kr. - reddet hjem igen, oplyste banken i en meddelelse i går.

Til gengæld for lånet til Lehman fik nemlig Swedbank sikkerhed i en række boliglån - og fik dem overdraget da Lehman krakkede. Nu er det så lykkedes at at slippe af med nogle af disse lån.

Hovedpineområde

Samtidig kan banken melde om tilbageførsler af nedskrivninger i de baltiske lande - et andet hovedpineområde for Swedbank under krisen - for ca. 540 mio. svenske kr.

Dermed forventer Swedbank sammenlagt at kunne hæve profitten med 1,2 mia. svenske kr., svarende til lige over en mia. danske.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også