Goldmans topmand på vidnebænken i skandalesag

Den gigantiske insiderhandel-sag om hedgefonden Galleon og dens chef Raj Rajaratnam førte tidligere på ugen til en anklage mod et tidligere medlem af Goldman Sachs bestyrelse. Og nu kan Goldman-topchefen, Lloyd Blankfein, så ende som vidne i sagen.
Foto: Susan Walsh
Foto: Susan Walsh

Den snart halvandet år lange sag om insiderhandel i hedgefonden Galleon trækker sine tråde længere og længere ind i det gigantiske finanshus Goldman Sachs.

Tirsdag blev et af Goldmans tidligere bestyrelsesmedlemmer, Rajat K. Gupta, anklaget for at have forsynet Galleon-chefen, Raj Rajaratnam, med insiderviden om Goldman - og nu kan topchef Lloyd Blankfein og flere af hans ansatte være på vej ind som vidner for begge sider af sagen.

Blankfein vidner

Ifølge The New York Times har Blankfein allerede indvilget i at vidne for statens sag mod Galleon, samtidig planlægger Rajatnarams forsvarer at hente en perlerække af folk fra Goldman Sachs og Proctor & Gamble, hvor Rajat K. Gupta var direktør, ind som vidner for forsvaret.

Ender Blankfein som vidne i sagen, vil han formentlig blive spurgt om en række samtaler, han havde med Gupta, som denne ifølge det amerikanske finanstilsyn S.E.C udnyttede til at forsyne Rajatnaram med insiderviden om Goldman Sachs.

23 sekunder senere

I et tilfælde skulle Gupta have hørt Blankfeins briefing til bestyrelsen, inden Goldman Sachs fremlagde tallene for det katastrofale 4. kvartal af 2008. 23 sekunder senere ringede Gupta angiveligt til Rajatnaram - der øjeblikketligt solgte ud af Galleons Goldman-aktier, og dermed sparede fonden for et tab på over 3 mio. dollar.

Tidligere skulle Gupta også have fortalt Rajatnaram, at storinvestoren Warren Buffett var på vej med en 5 mia. dollar stor rednings-investerings i Goldman Sachs.

Både Gupta og Rajatnaram benægter alt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også