FinansWatch

Op til 19 års fængsel i kæmpe insidersag

Indtil for nylig drev han en af verdens største hedgefonde. Nu står Raj Rajatnaram over for 19 års fængsel.

Foto: Louis Lanzano

Skyldig på alle 14 punkter. Sådan lød dommen for kort tid siden i en retsal New York. Raj Rajatnaram - manden, der skabte sig en formue i spidsen for hedgefonden Galleon - har ifølge jurye og anklagemyndighed i stort omfang gjort sig skyldig i insiderhandel.

Dermed står Rajatnarm nu til mellem 15 og seks måneder og 19 år og seks måneders fængsel, skriver en perlerække af internationale medier.

Sagen bygger båndoptagelser opnået gennem en konsekvent aflytning af Rajatnarams telefonsamtaler gennem ni måneder af 2008, og har iagttagere været kaldt for en af de mest åbenlyse sager om insiderhandel i mands minde.

Hårde odds

Alligevel valgte Rajatnaram - selv efter en række af hans ansatte og insiderkilder erkendte sig skyldige - at kæmpe for sin sag i retten.

Og måske er kampen ikke slut endnu - i hvert fald forventer The New York Times, der har fulgt sagen tæt, at Rajatnaram vil appellere sagen.

Foreløbig er han på fri fod mod kaution indtil domsafsigelsen d. 29 juli. Den tidligere hedgefondchef´er dog blevet udstyret med en fodlænke i mellemtiden.

Læs mere om Galleonsagen her:

To Goldmanspidser for retten

Hør båndene fra årtiers største insiderskandale

Sidste udkald for "kongen" fra Sri Lanka

Forudindtagede nævninge i Insidersag?

Goldmans topmand på vidnebænken i skandalesag

Grim insidersag rammer Goldman-spids

Børsmægler erkender insiderhandel

Forsikringskæmper udfordrer nyt forslag

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs