FinansWatch

Wikileaks sender Bank of America ned

Wikileaks-udtalelser om, at organisationen næste gang går efter en af de store amerikanske banker, fik i går konsekvenser for aktiekursen hos Bank of America.

Foto: SALVATORE DI NOLFI

Tirsdag dykkede Bank of Americas aktiekurs med 3 pct. og lukkede i 10,97 dollar. Kursfaldet kædes direkte sammen med det store interview som Wikileaks-stifteren Julian Assange gav til Forbes, hvor han gjorde det klart, at organisationen ligger inde med meget store mængder af data omkring en stor amerikansk bank, der ifølge Assange havde opført sig på en uetisk måde.

I interviewet vil Assange ikke afsløre, hvad det er for en bank det drejer sig om, men i et interview med Computer World fra oktober 2009 sagde Assange, at man lå inde med fem gigabyte materiale, der stammede fra en harddisk tilhørende en direktør fra Bank of America.

Det er dette gamle interview, der prompte har ført til spekulationer om, at Bank of America er den bank, som WiIkileaks i starten af 2010 vil offentliggøre særdeles belastende materiale omkring. Det var under alle omstændigheder tanken hos investorerne, der handlede bankaktien ned på Wall Street.

En talsperson fra banken sagde i går tirsdag, at…”For mere end et år siden hævdede Wikileaks at den havde en harddesk fra en direktør hos Bank of America. Bortset fra den påstand, så har vi ingen beviser der bakker op om den påstand. Vi er ubekendte med at de nye udtalelser fra Wikileaks skulle have noget at gøre med Bank of America,” sagde Scott Silvestri.

Eksperter uenige om Wikileaks bankafsløringer

Wikileaks retter skytset mod storbanker

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs