FinansWatch

Storbank afbryder betalinger til Wikileaks

Bank of America følger nu efter en række andre finansielle virksomheder og stopper alle overførsler til Wikileaks.

Tidligere har MasterCard, PayPal, Visa Europe og flere andre finansielle institutioner kappet båndene til det kontroversielle netmedie Wikileaks, der har specialiseret sig i at lække fortrolige oplysninger.

Nu følger den amerikanske storbank Bank of America efter. Fremover vil banken ikke tillade transaktioner af nogen form med Wikileaks. Det skriver New York Times.

”Beslutningen er baseret på vores begrundede tro på, at Wikileaks er involveret i aktiviteter der, blandt andre ting, ikke er i overensstemmelse med vores interne politikker for at formidle betaling,” hedder det i et statement fra Bank of America.

Truer storbank

Med til historien hører, at Wikileaks tidligere har truet med, at organisationen er i besiddelse af materiale, der kan bringe en international storbank i knæ.

Blandt andet på baggrund af tidligere udtalelser fra Wikileaks-stifter Julian Assange har der været spekuleret i, at den bank netop er Bank of America. Det har tidligere givet udsving i storbankens aktiekurs.

Lignende udmeldinger fra Mastercard og Paypal har tidligere ført til, at Wikileaks-sympatisører med hacker-evner har lagt de to virksomheders hjemmesider ned.

Ingen af de store danske banker har meddelt, at man planlægger at gribe til lignende tiltag overfor Wikileaks. Og over for FinansWatch advarer brancheorganisationen Finansrådet da også kraftigt mod at lægge bestemte organisationer på is, så længe der ikke forelægger noget retsligt grundlag for det. Samtidig lægger man ikke skjul på, at situationen er bekymrende. Det kan du læse mere om her:

Finansrådet bekymret for cyberkrig

Danske storbanker holder tæt øje med Wikileaks

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs