FinansWatch

Storbank klar til netkrig mod Wikileaks

En særlig krisegruppe ruster Bank of America til krig mod Wikileaks.

Den amerikanske storbank Bank of America har gennem de seneste uger med en særlig krisegruppe forberedet sig til en snarlig "net-krig" mod aktivistorganisationen Wikileaks.

Det erkender banken onsdag over for New York Times, hvor man også tilkendegiver, at man inden for kort tid forventer at blive "udstillet" på organisationens websider.

Allerede i november meddelte Wikileaks grundlægger Julian Assange, at organisationen i begyndelsen af 2011 ville afsløre "en stor international amerikansk bank for dennes brug af korruption og andre ulovlige forretningsmetoder."

Storbank frygter Wikileaks-afsløring

Flere internationale medier omtalte kort efter Bank of America som det udpegede mål, og bankens aktier faldt efterfølgende på børserne.

Sikkerheden gennemgåes

Noget tyder da også på, at banken selv har taget rygterne til sig. I hvert fald har bankens sikkerhedschef Bruce R. Thompson ifølge New York Times siden da sammen med en særlig sikkerhedsgruppe på 20 ansatte foretaget en stor intern undersøgelse af tusindvis af fortrolige - og ømtålelige - dokumenter, ligesom man har gennemgået bankens datasystemer med en tættekam.

Endelig har man opkøbt en lang række net-adresser med tilknytning til banken, både lokalt i USA og globalt.

Bankens vicedirektør Brian T. Moynihan får daglige opdateringer om indsatsen, skriver avisen videre.

Samtidig har bankens ledelse blandt andet ansat konsulentfirmaet Booz Allen Hamilton til at højne sikkerheden og foreberede et modsvar, hvis truslerne fra Wikileaks bliver realiseret.

Wikileaks-stifteren Julian Assange har dog aldrig udtalt, at netop Bank of America er målet for den næste afsløring fra net-aktivisterne.

Finansrådet bekymret for cyberkrig

Sortlistede Wikileaks i december

Bank of America, der er en af USAs absolut største finansielle institutioner, indstillede imildertid allerede den 18. december alle transaktioner for WikiLeaks, banken gik dermed sammen med andre institutioner, som nægter at servicere den omstridte hjemmeside, der tidligere i december offentliggjorde fortrolige dokumenter fra det amerikanske diplomati.

- Bank of America slutter sig til de handlinger, som tidligere er blevet bekendtgjort af MasterCard, PayPal, Visa Europe og andre. Vi vil ikke foretage nogen transaktion af nogen art, som vi mener kan have forbindelse til Wikileaks, hedder det i en erklæring fra Bank of America, en af USA's største finansielle institutioner.

Beskyldt for McCarthyisme

Julian Assange fordømmte i den anledning, hvad han kalder "en ny form for McCarthyisme" i det amerikanske erhvervsliv.

"Det er en ny form for Business-McCarthyisme, hvor man forsøger at fratage vores organisation de penge, som den har brug for, og hvor man forsøger at fratage mig de penge, som mine advokater har brug for, når de skal beskytte mod udlevering til USA, " sagde Julian Assange efterfølgende i en kommentar til erklæringen fra Bank of America.

Denne artikel er bragt i samarbejde med FinansWatchs samarbejdspartner epn.dk

Nordisk slagsmål om Wikileaks

Wikileaks-sympatisører angriber storbank

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs