FinansWatch

Bendtsen: Realkreditten vinder første runde

Den truede danske realkredit ser ud til at vinde første runde i kampen mod EU, men det er for tidligt, at række armene helt i vejret, lyder det fra medlem af EU-Parlamentet, Bendt Bendtsen (K).

Foto: Thomas Larsen/Jyllands-Posten

1-0.

Dansk realkredit ser ud til at have vundet første runde i kampen mod EU.

EU-Kommissionen har lyttet til Danmarks bekymringer og vil ikke "nedjustere" danske realkreditobligationer, således at de rent likviditetsmæssigt i bankernes balancer fylder mindre.

"Med Kommissionens forslag ser vi ud til, at være nået et langt stykke. Mange gode kræfter, har brugt en del tid det sidste halvandet år på at forklare EU-bureaukratiet, at det danske realkreditsystem er mindst ligeså godt som andre eksisterende lånemodeller i Europa", siger Bendt Bendtsen, konservativt medlem af Europa-Parlamentet i en pressemeddelelse.

Ikke hel sejr

EU-Kommissionen lægger op til, at de danske realkreditobligationer fortsat skal vurderes som sikre aktiver, hvorfor de kan tages med i de finansielle institutioners likviditetsbeholdninger. Kommissionen sender dog de danske realkreditobligationer til et ekstra-tjek hos det europæiske banktilsyn, der skal vurdere, om likviditeten er tilstrækkelig høj.

Og ifølge Bendt Bendtsen skal man dog heller ikke glæde sig for for tidligt.

"Det er dog helt afgørende, at vi ikke sælger skindet før bjørnen er skudt. Der er tale om et forslag, og der venter en hård kamp i Europa-Parlamentet for at få det sikkert i havn. Den danske model er unik, og andre lande kan vinde på at få den udryddet – derfor skal det kommende danske formandskab og de danske medlemmer af Parlamentet alle smøge ærmene op for at hive den endelige sejr hjem", siger Bendt Bendtsen.

Ifølge FinansWatchs oplysninger vil en reel vedtagelse af forslaget ikke være realistisk før tidligst om ti måneder - og det er endda en meget optimistisk vurdering. Rundt om hjørnet venter nemlig behandlinger af forslaget i både EU-Parlamentet og Ministerrådet.

EU sender dansk realkredit til ekstra-tjek

DR: Dansk realkredit er reddet

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs