FinansWatch

Nykredit: Ovre bjergene men ikke i mål

Koncerndirektør i Nykredit, Søren Holm, er udmærket tilfreds med udspillet fra EU-Kommissionen, som han kalder de største ændringer i finanssektoren i 30 år.

Foto: Unspecified

Bag det kedelige navn CRD 4, kapitalkravsdirektivet, gemmer EU-Kommissionen på den største regulering af den finansielle sektor i 30 år. Søren Holm, koncerndirektør i Nykredit, er samlet set positiv over for udspillet fra EU, der ikke er stemt igennem politisk endnu, men han minder samtidig om, hvad der er hele overskriften bag de mange ændringer.

”Man skal huske på, hvad det her i bund og grund er. Det er nogle store ændringer, der gør det dyrere at drive finansiel virksomhed. EU siger meget klart, at det skal være dyrere at låne penge ud, og at bankerne skal låne færre penge ud. Så de nationaløkonomiske konsekvenser er, at man får et mere sikkert banksystem, men man får også et dyrere banksystem,” siger Søren Holm til FinansWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs