FinansWatch

DR: Dansk realkredit er reddet

DR Nyheder skriver, at EU-kilder siger, at de nye EU-regler ikke vil rokke ved de danske realkreditobligationers stærke kreditværdighed.

EU-kommissionen præsenterer senere onsdag en række nye skrappe krav, som Europas banker skal leve op til i fremtiden for at undgå en ny finanskrise.

I Danmark har der været frygt for, at de nye EU-regler ville underminere hele det danske realkreditsystem.

Men danske boligejere kan ånde lettet op, for Kommissionen har taget hensyn de danske bekymringer. Det siger kilder i EU-Kommissionen til DR Nyheder.

Unikt boligmarked

For Danmark har dagens EU-forslag været fulgt med langt større spænding og opmærksomhed end noget sted i Europa.

Danmark har nemlig et helt unikt boligmarked, hvor boligkøbere ikke låner penge i banken, men derimod finansierer deres boligkøb i de særlige realkredit-institutioner.

Med de nye EU-regler var der oprindeligt lagt op til, at danske realkredit-obligationer i fremtiden ville blive vurderet som et mindre sikkert investeringsobjekt.

Hvis det var sket, kunne det underminere hele det danske boligmarked.

Bendtsen vil være lettet

Renterne ville stige og boligpriserne falde, frygtede både danske politikere og eksperter. Men hvis EU-Kommissionen i dag lader den danske realkredit-model gå fri, som DR Nyheders kilder fortæller, så kan danske boligejere ånde lettet op.

Den konservative europaparlamentariker Bendt Bendtsen vil også ånde lettet op:

- Hvis Kommissionen har ændret det, de havde gang i for nogle måneder siden, så er jeg en glad mand. Dansk realkredit skal vurderes på samme højde, som det har været gjort hidtil. Det nytter jo ikke noget, at dansk realkredit ikke bliver vurderet ligeså højt som udenlandske statsobligationer, siger Bendt Bendtsen til DR Nyheder.

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs