Avis: S&P afblæser ratingpanik i realkreditsektoren

Kreditvurderingsinstituttet har p.t. ingen overvejelser om at downgrade de danske institutter, der har triple A-vurderinger, skriver Børsen. (Opdateret 07.55)
Foto: Ritzau Scanpix/Lars Skaaning
Foto: Ritzau Scanpix/Lars Skaaning

I programmet ”Mogensen og Kristiansen” på TV” news slutter de to værter altid af med at sige, ”…og det gode er, at næste uge bliver endnu vildere og endnu mere spændende i dansk politik”.

Den afskedssalut blev formodentlig ikke gentaget rundt omkring i fredagsbarerne i de danske realkreditinstitutter i fredags, fordi den forgangne uge var en af de mest banebrydende og spændende i mange år i sektoren.

Mandag morgen er der umiddelbart positivt nyt til Carsten Nøddebo, Peter Engberg og andre profiler i sektoren, der i sidste uge var i vælten i en grad som de sjældent har været det før. Til Børsen siger Casper Rahbek, analytiker hiosStandard & Poors (S&P), at den danske realkreditsektor umiddelbart kan sove roligt om natten, under alle omstændigheder hvis de frygter yderligere nedjusteringer af deres ratings, efter flere af sektorens førerhunde i sidste uge ændrede radikalt i deres strukturer.

"Vi følger naturligvis alt, hvad der sker i den danske realkreditsektor med interesse, men i øjeblikket føler vi ingen grund til at ændre ved triple A-vurderingerne,« siger Casper Rahbek Andersen, analytiker med speciale i det nordiske realkreditmarked hos S&P.

Kan godt undre

I sidste uge var der røre i sektoren, da Moody´s truede med at downgrade realkredit Danmark, hvis ikke Danske Bank-datteren polstrede sig med yderligere godt 30 mia. kr. i sikkerhed.

”Moody’s må gøre, hvad Moody’s vil. Det har jeg ingen kommentarer til,”« siger Casper Rahbek Andersen og forklarer at S&P minimum en gang årligt gennemgår de danske kreditvurderinger.

I Nordea Markets undrer det chefanalytiker Jacob Skinhøj, at tilgangen til dansk realkredit er så forskellige fra kreditinstitutternes side.

”I alt kigger tre institutter på Danmark: Fitch, Moody’s og S&P. Jeg tror nu, at alle tre er blevet mere bekymrede over den refinansieringsrisiko, som de mange udstedelser af flekslån har givet det danske realkreditsystem, men det kan godt undre, hvor meget vægt de forskellige institutter tillægger refinansieringsrisikoen,” siger Jacob Skinhøj.

Lånemarkedets grå eminence

RD's fyring af Moody's møder massiv kritik

Blomberg: Man gør sig rigtig mange overvejelser

ATP tror fortsat på dansk realkredit

Uro påvirker kampen for dansk realkredit

Realkreditkurser falder efter Moody's-fyring

Engberg vil fordoble antallet af udenlandske investorer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også