FinansWatch

Maj Invest: Systemet bliver revet i stykker

Realkredit Danmarks beslutning om at sige farvel til Moody’s overrasker obligationschefen i Maj Invest. Nykredits omlægning virker mere gennemtænkt, lyder vurderingen.

Realkredit Danmark havde luftet muligheden for ændring i systemet og luftet sin uenighed med ratingbureauet Moody’s syn på dansk realkredit. Alligevel kom det bag på de fleste, da koncernen i går valgte at opsige samarbejdet.

”Det kommer på et mærkeligt tidspunkt, synes jeg. Skal man opsige samarbejdet med et ratinginstitut, er det vel mest naturligt at gøre det, når tingene ser positive ud. Jeg synes i hvert fald, at Nykredit takler det væsentlig mere gennemtænkt,” siger Peter Mosbæk obligationschef i Maj Invest, tidligere LD Invest.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs