FinansWatch

ATP tror fortsat på dansk realkredit

Danske realkreditobligationer skal ikke nødvendigvis rates af Moody’s før de er interessante for ATP. Pensionskassen laver sine egne analyser, skriver borsen.dk.

Realkredit Danmark trak sig i går fra samarbejdet med ratingbureauet Moody’s. Flere har vurderet, at det vil blive negativt modtaget blandt investorerne, men pensionskassen ATP lader sig ikke påvirke af Moody’s.

"Vi kan være enige eller uenige med et ratinginstitut, men i sidste ende er det vores egen risikovurdering, vi bruger, når vi skal lægge os fast på en investering," siger underdirektør i ATP, Anders Svennesen til borsen.dk

Helt ligeglade med ratingbureauer er ATP dog ikke.

Sikkerheden bag er vigtigst

”Det er vigtigt, at der er en rating fra et anerkendt rating bureau. For meget af den kommende lovgivning er bygget op på, hvilken kreditvurdering de forskellige udstedere har. Men vi har vores egen vurdering af kreditværdighed på alle de selskaber, vi investerer i, og det er den, der er afgørende for os," siger Anders Svennesen.

Han mener, at de seneste dages manøvrer har gjort dansk realkredit endnu mere sikkert – uansat om Moody’s sætter sit stempel på eller ej.

”Det der betyder noget, er sikkerheden bag obligationerne, dvs. hvilke kapitalcentre de ligger i og om der er flerlagsbelåning," siger Anders Svennesen.

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs