Nykredit ærgerlig over nedgradering

Nykredit fik her til morgen et hak i tuden af ratingbureauet Moody’s. Ærgerligt, men forventet, lyder det fra Nykredit.

Både Nykredit og Nykredit Bank er her til morgen blevet nedgraderet af det internationale ratingbureau Moody’s.

”Nedjusteringen af Nykredits rating er ærgerlig, men var forventet givet det generelle nedadgående pres, der har været på ratingen af finansielle institutioner generelt og i Danmark i særdeleshed samt de begrænsninger, der har ligget på Nykredits muligheder for at hæve bidragene,” siger Peter Engberg Jensen, koncernchef i Nykredit, i en pressemeddelelse.

Nykredit blev sat på review af Moody's tilbage i april, og i dag blev understderratingen nedjusteret med et trin fra A1 til A2. Nedjusteringen har også konsekvenser for ratingen af hybrid kapital, ansvarlig kapital og junior covered bonds.

Nykredit ændrede for kort tid siden sin organisation ved at udskille sine rentetilpasningslån i et særligt kapitalcenter med det formål at opnå bedre rating. Dagens nedjustering vedrører ikke denne ændring, men Peter Engberg Jensen noterer sig, at Moody's anerkender Nykredits ændring.

"Jeg noterer mig, at Moody’s anerkender Nykredits seneste tiltag med henblik på at sikre langsigtet finansiel bæredygtighed, men afventer de konkrete resultater heraf," siger Peter Engberg Jensen i meddelelsen.

Nykredit ærgerlig over nedgradering

Tre realkreditinstitutter får kniven af Moody's

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også