Derfor nedgraderes Nykredit

Nykredit Realkreditinstitut har fået sænket udsteder-rating af kreditvurderingsbureauet Moody's, som begrunder tiltaget med bekymringer over Nykredits mulighed for på langt sigt at fastholde solide indtjeningsniveauer.
AF RITZAU FINANS

Den nye, nedgraderede udsteder-rating på "A2" får tilmed negative udsigter, hvilket lægger op til, at der kan komme en yderligere sænkning.

"De negative udsigter for Nykredit Realkredits ratings reflekterer et fortsat svagt driftsmiljø og instituttets afhængighed, om nødvendigt, af indtjening for at udvide sin kapitalbuffer mod mulige tab. Vi venter, at lave niveauer af nye realkreditudlån, drevet af skrøbelighed i det danske realkreditmarked og svage ejendomspriser, vil fortsætte med at yde et nedadrettet pres på indtjeningen de kommende 1-2 år," begrunder Moody's.

Også Nykredits bank har fået Moody's kærlighed at føle, idet karakteren på Nykredit Bank som et selvstændigt selskab har fået sænket den såkaldte BCA-karakter til "Baa2" fra "Baa1" - og også her har den nye rating fået negative udsigter. Sænkningen "reflekterer Moody's vurdering, at bankens funding vil blive dyrere og vanskeligere at opnå".

(Ritzau Finans)

Tre realkreditinstitutter får kniven af Moody's

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også