FinansWatch

Kondrup tror ikke på EU-løsning i tide

De mindre pengeinstitutters ønske om en forlængelse af den individuelle statsgaranti bliver fejet bort med argumentet om, at man i stedet skal arbejde for fælles europæiske regler, men den løsning tror Lokale Pengeinstitutter ikke på.

I stedet for en forlængelse af statsgarantien, som landets mindre har pengeinstitutter foreslået, skal man arbejde for at få fælles europæiske regler for banksektoren. Det mener både politikere og bankernes brancheorganisation, Finansrådet.

Men den løsning har direktør i Lokale Pengeinstitutter, Jan Kondrup, ikke megen tro på.

”Der er mange lande især i Sydeuropa, der har store problemer. Jeg tror ikke, at der inden for kort sigt vil blive indført lignende ordninger i EU, og derfor vil Danmark komme til at stå skidt i international sammenhæng,” siger han til TV2 Finans i forbindelse med Lokale Pengeinstitutters årsmøde, der i dag bliver afholdt i Aalborg.

Nej fra Mikkelsen

Dermed lægger han sig ud med direktør i Finansrådet Jørgen Horwitz, der netop har peget på fælles, europæiske regler som det centrale i forhold til at sikre fundingssituationen for danske banker.

Også fra politisk hold er ønsket indtil videre blevet mødt med et nej.

"Vi følger udviklingen tæt og har øje for at sikre den finansielle stabilitet. Men det er vigtigt, at institutterne nu udnytter den periode, hvor vi allerede har spændt et sikkerhedsnet ud til at tilpasse sig den fremtidige markedssituation," har økonomi og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) tidligere oplyst til FinansWatch.

Bernstein: Banker må gøre en kraftanstrengelse

Finansrådet afviser intern splittelse

Kreditklemme tager form

Kruse bakker op om forlænget statsgaranti

Finansrådet kalder tyvstart på Lokale Pengeinstitutter

Brian M: Bankerne må klare sig selv

Storbanker tavse om Naur-forslag

Lokalbanker ønsker forlænget statsgaranti

Mere fra FinansWatch

AP Pension fyrer 11 medarbejdere

I et forsøg på at spare fyrer AP Pension 11 medarbejdere mens 32 opslåede stillinger bliver fjernet. Det sker tre uger efter, selskabet annoncerede et ansættelsesstop.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs