FinansWatch

Kruse bakker op om forlænget statsgaranti

Formanden for statens oprydningsselskab for krakkede banker bakker op om en overgangsordning fra de statsgaranterede lån, som, han håber, vil forhindre flere kunder i hans butik.

Foto: Torben Stroyer/Jyllands-Posten (arkiv)

Det skabte masser af røre i branchen, da formanden for Lokale Pengeinstitutter Bent Naur opfordrede politikerne til at forlænge de statsgaranterede lån til de fundingplagede danske banker. Banker, der senest i 2013 skal refinansiere lån for 198 mio. kr. Mens politikerne indtil videre ryster på hovedet og Finansrådet mener, at man er for tidligt ude, er der opbakning til de lokale pengeinstitutters forslag fra Henning Kruse Petersen, formand for Finansiel Stabilitet.

»Jeg kan godt forstå, at bankerne ønsker sig en overgangsordning. Man havde en overgangsløsning fra Bankpakke I, da den ophørte. Da gik man fra den totale statslige indskydergaranti til den individuelle garanti. Banker er som skibe. Det tager meget lang tid at justere retningen, så jeg synes, at det er rigtigt af bankerne at råbe op. Så er det en politisk beslutning, om man vil følge opfordringen,« siger Henning Kruse Petersen til Dagbladet Børsen.

Tingene har ændret sig

»Funding-situationen har ændret sig markant siden Amagerbankens krak. Det bør indgå i de politiske overvejelser. Jeg har ikke nogen kvalificeret mening om, hvor lang tid garantiordningerne skal afvikles over. Hvis den politiske vilje er der til at finde en løsning, så kan den selvfølgelig laves, men jeg har ikke nogen kontant opskrift på det,« siger han til avisen.

Han håber dog ikke at et politisk indgreb vil gå ud over den nødvendige konsolidering i branchen. Henning Kruse Petersen har tidligere udtalt, at han kun mener, at der er behov for 15 selvstændige pengeinstitutter i Danmark, hvor der i dag er cirka 120.

Kruse: 15 banker er nok i Danmark

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs