FinansWatch

Kreditklemme tager form

I en analyse fra Danske Bank advares der om en begyndende kreditklemme. Også Finansiel Stabilitet og FIH Erhvervsbank frygter det ødelæggende fænomen.

Et indgreb fra staten for at dæmme op for en begyndende kreditklemme kan blive nødvendigt. En kreditklemme kan nemlig blive et alvorligt problem for dansk økonomi, for erfaringen viser, at når bankerne ikke har penge nok at låne ud, kan virksomhederne blive nødt til at skrue ned for deres investeringer.

Det tyder en analyse fra Danske Bank nu på kan blive tilfældet, for der er klare tegn på, at bankudlånene falder. Det kan måske skyldes, at en lang række af de danske banker er nødt til at nedbringe deres udlån for at kunne klare sig uden de statsgarantier for op mod 200 mia. kr., som udløber i de kommende to og et halvt år.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Pensionskasser ser smørhul i ny aftale om vindparker

Med en ny type projektfinansiering forsøger PKA og Pensams investeringsplatform, AIP, at finde et attraktivt hul i spændingsfeltet mellem den stigende konkurrence blandt udlånere og den faldende grad af statsstøtte for vedvarende energi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs