FinansWatch

Planerne om Bank Fyn er droppet

Der bliver ingen fusion mellem Sparekassen Faaborg og Svendbog Sparekasse alligevel.

I marts offentliggjorde Sparekassen Faaborg og Svendborg Sparekasse, at de ville lægge sig sammen og skabe banken Bank Fyn.

Men de planer er nu smidt i skraldeplanen. Bankerne har ikke kunnet blive enige om vilkårene.

De to sparekasser fortsætter i stedet hver for sig som selvstændige pengeinstitutter.

Uenige om forretningsmodel

I meddelelsen skriver bankerne, at der i marts fortsat var drøftelser, og det er endt med, at sparekasserne ikke kunne blive enige om de endelige vilkår for fusionen, herunder den fremtidige forretningsmodel.

Drejer det her sig om, at der er forskellige filosofier for at drive bank?

”Det ved jeg ikke. Vi har vores filosofi, og om den er så meget forskellig fra så mange andres måder at drive bank på, det ved jeg ikke. Men der er da altid lidt forskel – vi er jo forskellige mennesker. Sådan er verden jo. Vi er forskellige virksomheder," siger bankdirektør i Svendborg Bank Svend Kracht til FinansWatch om baggrunden for bruddet.

Det var Claus Sejling, der skulle have stået i spidsen for den nye, fynske bank. Han nåede at skrive denne klumme til FinansWatch, hvor han bl.a.skriver:

"I sommeren 2010 blev de første tanker om en fusion mellem Sparekassen Faaborg og Svendborg Sparekasse luftet over en kop kaffe. Det blev i de efterfølgende måneder til mange flere møder og meget mere kaffe. Tre måneder inde i dette år kunne vi så præsentere fusionsplanerne og ideerne bag Bank Fyn. En fusion ”af lyst” som ingen af parterne har været tvunget ind i, men som simpelthen af bestyrelserne i de to sparekasser bliver betragtet som det eneste rigtige".

Svendborg-direktør: Måske forskellige filosofier

Faaborg-direktør meget ked af det

Svendborg Sparekasse og Sparekassen Faaborg gennemfører ikke sammenlægning til Bank Fyn

Fusioner - af lyst eller nød?

Direktør: Bank Fyn kan konkurrere med storbanker

Faaborg-direktør: Intet pres for den her fusion

Bank Fyn skal spejde langt efter bejlere

Stor bankfusion på Fyn

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs