FinansWatch

Stor bankfusion på Fyn

Sparekassen Faaborg og Svendborg Sparekasse slår sig sammen og bliver den største bank på Fyn. (Opdateret 15.10)

Foto: Søren Skarby

Sparekassen Faaborg, der har haft store nedskrivninger og bundsolide Svendborg Sparekasse fusionerer og bliver til én bank.

I en meddelelse til fondsbørsen skriver de to banker, at man har drøftet en sammenlægning siden sommeren 2010 og derfor nu foreslår selskabernes repræsentantskaber og generalfordsamlinger, at de giver det fornødne juridiske grundlag for at smelte de to banker sammen.

Se de sjove svar fra bankdirektøren FØR fusionen blev offentlig

Svendborg-direktør åbner døren for andre banker

Væsentige synergieffekter

"Den nye samlede bank, Bank Fyn A/S, får hele Fyn som sin hjemmebane, idet filialdækningen i de to sparekasser supplerer hinanden på bedste vis og stadig giver plads til nye filialplaceringer på Fyn. Bank Fyn bliver det største selvstændige pengeinstitut på Fyn. Begge sparekasser ser væsentlige synergieffekter i sammenlægningen både markeds-, omkostnings- og indtjeningsmæssigt," fremgår det af fondsbørsmeddelelsen.

Samlet beskæftiger de to sparekasser i dag 319 medarbejdere, og summen af indlån, udlån og garantier er ca. 15,5 mia. kr.

Claus Sejling fra Sparekassen Faaborg bliver adm. direktør i den nye bank. Direktør i Svendborg Sparekasse Svend Erik Kracht fratræder, når fusionen er kommet godt på plads, dog senest i sommeren 2012, hvor han når aldersgrænsen i sin kontrakt.

Formand fra Svendborg

Mens Sparekassen Faaborg sætter sig på direktørstolen, bliver den nuværende formand for Svendborg Sparekasse, Arne Knudsen, også formand for den nye bank. Sparekassen Faaborg får 9 pladser i den nye bestyrelse, mens Svendborg Sparekasse får 7 medlemmer. Nuværende formand for Sparekassen Faaborg, Christian Ermose, afgår ved den ordinære generalforsamling i 2011. Det er hensigten at bestyrelsen med tiden skal reduceres til 9 medlemmer.

Direktionen får hovedsæde i Svendborg, indtil et samlet administrationshovedkontor bliver etableret i Odense.

Sammenlægningen vil under forudsætning af generalforsamlingerne og Finanstilsynets godkendelse blive gennemfært med virkning fra 1. januar 2011.

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs