Direktør: Bank Fyn kan konkurrere med storbanker

Flere banker vil fusionere i fremtiden af strategiske årsager. Det vil skabe stærke, lokale banker, der kan tage konkurrencen op med de landsdækkende banker, mener Claus Sejling, kommende direktør i Bank Fyn.

I de kommende år, vil vi se flere fusioner, drevet af strategiske vurderinger, mener nuværende adm. direktør i Sparekassen Faaborg Claus Sejling, der fra den 1. januar næste år skal stå i spidsen for Bank Fyn.

Resultatet af fusionerne vil være banker, der er store nok til at løfte administrationsomkostningerne, men som samtidig vil bevare den lokale forankring, skriver Claus Sejling i en klumme til FinansWatch.

Ikke nye storbanker

”… jeg overbevist om, at vi i de kommende år vil se flere strategiske fusioner. Men det vil ikke blive fusioner med ambitioner om at skabe nye storbanker drevet med stor risiko,” skriver direktøren og fortsætter:

”Det vil blive banker, der er store nok til at løfte administrationsudfordringerne og samtidig holde fast i den fornuftsprægede og lokale tilgang til kunderne og det samfund, bankerne er en del af”.

Aktionærerne bestemmer

Han forudser han de banker, der kommer ud af fusionerne vil være store konkurrenter til de landsdækkende banker, fordi de fortsat vil have en stærkere relation til lokalområdet.

"For man må ikke glemme, at dem, der i sidste ende skal beslutte, om fusionerne er strategisk fornuftige, er lokalbankernes aktionærer. Hvis aktionærerne, der ofte er bankens egne kunder, ikke oplever, at fusionen er til gavn for dem selv og lokalområdet, er fusionen dødsdømt," skriver Claus Sejling i klummen, der kan læses her.

Fusioner - af lyst eller nød?

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også