FinansWatch

30 banker får kniven i Spanien

Kreditvurderingsinstituttet Moody's har sænket anbefalingen på 30 spanske banker, hvilket sker for at reflektere en overordnet sænkning tidligere på måneden af vurderingen af Spanien som gældsudsteder.

Moody's holdt sin rating uændret på de tre største spanske banker målt på markedsandel; Banco Santander, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria og La Caixa, mens den er blevet skåret på 30 mindre banker. Af de berørte banker er 15 banker sænket med to karakterer og fem banker med tre eller fire karakterer.

Efter Moody's indgreb er det spanske aktiemarked torsdag åbnet med et fald på 0,6 pct., og ikke overraskende trækker bankerne godt ned i det samlede regnskab. Selvom Banco Santander ikke selv blev nedgraderet, er aktien åbnet med et fald på 1,8 pct., og Banco Bilbao Vizcaya har startet dagen med et fald på 1,4 pct.

Stresstest: Europas banker mangler næsten 2000 milliarder

Spanske sparekasser kæmper med sammenlægninger

Mere fra FinansWatch

LB Forsikring: Prisstigning på Tesla var en fejl

Det er sværere at værdisætte Teslaer, og trods ambitioner om billigere forsikringer på grønne elbiler, har LB Forsikring hævet priserne på større elbiler. Men prisstigningen var en fejl, erkender selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs