Spansk bankdynasti granskes for skattesvig

Botín-familien, der kontrollerer eurozonens største bank Santander, er nu i myndighedernes søgelys, fordi der angiveligt er placeret store summer i skattely i Schweiz.
Foto: SANTI BURGOS
Foto: SANTI BURGOS
AF MATHIAS BENCKE FREMMEN

Hele 12 medlemmer af den magtfulde familie er mistænkt for at have overført penge til konti i Schweiz, uden den spanske skattefar er blevet underrettet, skriver The Guardian.

Blandt andre efterforsker myndighederne Emilio Botín, der er bestyrelsesformand i Santander, samt hans datter, der er chef for den engelske afdeling.

Ifølge Guardian drejer det sig om op mod 900.000 kr. i ubetalt skat for hver af de mistænke familiemedlemmer. Sagen er kommet i myndighedernes søgelys efter en lækage af private oplysninger fra den schweiziske bank.

Den spanske familie har fremlagt skatteregnskab for at forsøge at afværge en retssag, men anklagemyndigheden har alligevel åbnet en sag. Det sker ifølge dommeren for at undgå, at sagen falder for forældesesfristen på fem år, mens retten gennemgår de indsendte papirer fra familien.

Familiens overhoveder Emilio og broderen Jaime har forklaret, at pengene stammer fra deres far - der også hed Emilio. Det var angiveligt de penge, han efterlod sig uden for spanske konti, da han døde, som er samlet på den schweiziske konto, hvis familiens forklaring holder vand.

Banco Santanders obligationssalg endte i fiasko

30 banker får kniven i Spanien

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også