FinansWatch

Stresstest: Europas banker mangler næsten 2000 milliarder

Hvis det værste af tre scenarier i EU's stresstest bliver til virkelighed vil de europæiske banker mangler ca. 1860 mia. kroner i kapital ifølge en rapport fra Standard & Poor's

Det bliver rigtigt dyrt for bankerne, hvis det går så galt, som EU's stresstest lægger op til. I det mest skræmmende af tre mulige økonomiske scenarier vil bankerne mangle 355 mia. dollar i ny kapital - ca. 1860 mia. kroner - skriver Bloomberg på baggrund af en rapport fra Standard & Poor's.

Mareridtscenariet indeholder blandt andet en markant forværring af tilstandene i lande som Irland, Grækenland, Portugal og Spanien, et generelt rentechok og begrænset markedsadgang for svage statsobligationer.

Uholdbart

"Den samlede effekt på de vesteuropæiske landes kreditværdighed vil - skulle scenariet blive til virkelighed - være voldsom." "Det ville føre til markant højere gæld i alle regionens lande, og give næsten uholdbare finansielle situationer," skriver S&P.

Standard & Poor's har tjekket 99 finanshuse, der tilsammen dækker over 70 pct. af Europas banker. 22 af de 99 vil ifølge S&P have brug for sammenlagt ca. 1200 mia. i ny kapital. Udvides det tal til hele den europæiske banksektor, vokser det til 1860 mia. kr.

Ingen problemer i Norden

Det er ikke offentliggjort, hvilke danske eller nordiske banker, der deltager i stresstesten. Sidste års test - der blev hårdt kritiseret for at være for svag - inkluderede Danske, Nordea, Jyske Bank og Sydbank.

Ifølge den svenske avis Dagens Industri er ingen af de nordiske banker blandt de 22, der mangler kapital. Herhjemme har Finanstilsynet da også tidligere meldt ud, at man ikke forventer problemer for de danske deltagere.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs