Avis: Finansiel Stabilitet arbejder aktivt for konsolidering

Ifølge Berlingske Tidende arbejder Finansiel Stabilitet aktivt for at skubbe til en konsolidering i den finansielle sektor i gang. Oprydningsselskabet afviser.

Presset for en konsolidering i den finansielle sektor stiger. Forleden opfordrede Finanstilsynets direktør Ulrik Nødgaard på den kraftigste mindre pengeinstitutter til at kigge sig om efter fusionspartnere. Ifølge Berlingske Tidende presser statens oprydningsselskab Finansiel Stabilitet nu også kraftigt på bag linjerne for at få sat gang i processen.

Ifølge avisen har Finansiel Stabilitet taget kontakt til flere af de store corporate finance-hus og have opfordret dem til at lave opsøgende arbejde, der kunne sætte gang i en sådan konsolidering - for eksempel ved at foreslå konkrete business cases på opkøb af konkurrenter og præsentere det for bankledelsen.

Formand afviser

Det udlægning afviser man dog blankt i Finansiel Stabilitet.

»Sådan noget gør vi ikke,« siger formand Henning Kruse Petersen til Berlingske Business og understreger, at det kun er bankernes bestyrelser, der kan træffe beslutninger om fusioner.

»Jeg har længe gjort mig til talsmand for, at der vil være et eksplosivt behov for fusioner i de kommende kvartaler, og jeg er skuffet over, at de ikke for længst er gået i gang,« siger han til avisen.

Nødgaard kræver flere fusioner

FinansWatch har den seneste tid sat fokus på den udeblivende konsolidering i den finansielle sektor. Du kan læse en række af artiklerne her:

Dåbsattester og hjælpepakker bremser bankbryllupper

Corporate finance-huse opgiver bankbryllupper

Kondrup: Konsolideringssnak uden hold i fakta

Sultne storbanker på forgæves jagt

Grønborg: Nordea er en "dark horse"

Nordea-chef frier til nordisk bank...med S

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også