Nordea-chef frier til nordisk bank...med S

Christian Clausen siger til Dagens Industri, at den bedste fusionspartner for banken i Sverige begynder med S. (Opdateret 08.32)
Foto: Hougaard Niels
Foto: Hougaard Niels

Danske Christian Clausen, der er topchef hos storbanken Nordea, sender i dagens udgave af Dagens Industri varmer tanker i retning af en konkurrent. Og konkurrenten starter med S. Er det Swedbank? Eller SEB Enskilda? Eller måske Svenske Handelsbanken?

”Den bedste fusionspartner i Sverige begynder med S,” siger han og pointerer, at en fusionspartner skal matche Nordea.

Dermed understreger Clausen endnu engang, at han og Nordea godt til gå forrest i en konsolidering af den nordiske banksektor. Men Clausen tror ikke, at der kommer til at ske noget lige med det samme, men at man skal kigge et år frem.

Og siger også samtidig, at bankens fokus er på kvalitet i det, man laver – og på organisk vækst.

”Men samtidig har vi øjnene åbne for muligheder – banker som passer ind i vores forretningsmodel og som har de samme værdier. Som vi kan fusionere med eller købe,” siger Christian Clausen.

Nordea-chefen siger endvidere i interviewet, at som han ser tingene, så står de nordiske banker i dag i en stærk position.

”Men når det er sagt, så vil jeg også sige, at der kommer til at ske tilpasninger i den europæiske banksektor på nogle områder,” siger han til den svenske erhvervsavis.

Det er de nye kapitalkrav i forbindelse med Basel III-reglerne der sætter en række banker under et pres, som før eller siden vil føre til oprydning i sektoren.

”Det er klart, at vi står i en god konkurrencemæssig position. Og vi har tidligere vist, at vi kan gennemføre store fusioner i banksektoren,” siger Clausen.

Dåbsattester og hjælpepakker bremser bankbryllupper

Grønborg afviser fusioner på tværs af grænser

Corporate finance-huse opgiver bankbryllupper

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også