Corporate finance-huse opgiver bankbryllupper

Corporate finance-husene har opgivet at tjene penge på en bankkonsolidering de næste 18-24 måneder.
AF KASPER KRONENBERG

Den ventede konsolidering i banksektoren lader stadig vente på sig, og nu har dealmakerne i en række af landet førende corporate finance-huse besluttet sig for at bruge lommeregnerne på andre brancher.

Man tror ganske enkelt ikke på, at konsolideringen kommer i gang de næste 18-24 måneder. Sådan lyder det næsten samstemmende fra en række centrale og erfarne corporate finance-kilder, som FinansWatch har været i kontakt med.

”Vi har kigget på sektoren i foråret for at vurdere, om det er et område, vi skal allokere nogle ressourcer til. Og det er det ikke,” siger en af dem og peger på, at problemet ikke er at finde købere.

Købere nok

”Vi kunne såmænd sagtens finde nogle konsollidatorer i skikkelse af bl.a. Jyske Bank, Sydbank og Spar Nord, men sælgerne kunne vi ikke få øje på. Vi forsøgte så at kigge på, om der var nogle dåbsattester hos CEO´s, der duftede lidt af pensions-parathed, men heller ikke der kunne vi finde et match,” siger kilden.

Netop stærke direktører og svage bestyrelser er ifølge flere corporate finance-folk en væsentlig hindring for den konsolidering, som de ser som uundgåelig på sigt.

”Du kan simpelthen ikke få en direktør til at gå til sin bestyrelse og anbefale et salg af banken eller en fusion, hvis direktøren ikke er på vej på pension,” siger kilde og understreger i den sammenhæng, at det ikke nytter noget at gå til bestyrelserne og få dem til at indse det rationelle i at indlede en salgsproces.

Ingen magt i bestyrelsen

”Bestyrelserne bestemmer jo ingenting, det er kun i de rigtig store banker. I de små banker, hvor en ny ejer vil være den bedste løsning for både banken og aktionærerne, der er det jo skolelærere og en kommis nede fra Brugsen, der sidder i bestyrelsen, og de har bare ikke de kompetencer der skal til for at give en skarp direktør det nødvendige modspil i sådan en diskussion,” lyder kritikken,

FinansWatch har talt med fire corporate-finance-kilder og fire analytikere om konsolideringen i branchen. Du kan læse meget mere om, hvad de ser som udfordringerne og hvad de forventer sig af den kommende tid senere i dag på FinansWatch.

Kondrup: Hvad skal alle de udskiftninger til for?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også