FinansWatch

Bankerne kan tjene gode penge på børsnoteringer i 2011

En undersøgelse viser, at der er fine muligheder for IPO´s på fondsbørsen i 2011, men også at mange selskaber tøver med at gå børsvejen.

Danske aktieanalytikere vurderer, at der er gode muligheder for at rejse kapital gennem en børsnotering på fondsbørsen i København i 2011. Interessen fra selskabernes side vurderes imidlertid til at være mindre end mulighederne, ligesom der stilles større krav til børskandidaterne end før finanskrisen. Det viser en undersøgelse blandt aktieanalytikere, som er gennemført af NASDAQ OMX København og kommunikationsbureauet Mannov.

Fire ud af fem analytikere (79 pct.) vurderer, at der er gode muligheder for at rejse kapital gennem en børsnotering, mens kun 53 pct. mener, at der er stor interesse for at rejse kapital.

"Vi har fået godt gang i de store børsnoteringer og vi oplever fortsat interesse hos børskandidaterne. Men meget kunne tyde på, at mulighederne for at rejse kapital på børsmarkedet stadig er større end selskabernes interesse for at blive børsnoteret," siger Carsten Borring, direktør for notering og selskaber, NASDAQ OMX København.

Øget fokus på god ledelse

Undersøgelsen viser samtidig, at aktieanalytikerne har skærpet deres krav til børskandidater og selskaber, der ønsker at rejse kapital på fondsbørsen gennem en børsnotering. En aktieanalytiker skriver, at der er "øget fokus på god ledelse og omkostningsstyring. Populært sagt, så kunne alle tjene penge før krisen, nu kræver det god ledelse, og at de (selskabet, red.) har styr på alle forretningens aspekter."

Samtidig vil aktieanalytikerne have børskandidatens adm. direktør til at sælge varen. En stor majoritet (91 pct.) mener, at den adm. direktørs kompetencer har stor betydning for vurderingen af et selskab. Dette afspejles samtidig af, at analytikerne vurderer, at ledelsens evne til at svare på kritiske spørgsmål er den vigtigste kilde, når de vurderer et selskab.

41 ud af 77 adspurgte aktieanalytikere har deltaget i undersøgelsen, der blev gennemført i perioden mellem mandag den 13. december og torsdag den 22. december.

(RB-Børsen)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs