Avis: 7 magtfulde investorer slukker børsdrømme

Danske pensionskasser og kapitalforvaltere kritiseres for at kunne afgøre, hvorvidt selskaber skal noteres på børsen eller ej. Selv afviser de, at der er noget om snakken.

Børsen har foretaget en rundringning blandt kilder hos banker, kapitalfonde og andre rådgivere, hvor frygten går på, at mindre danske selskaber vil blive sendt i armene på udenlandske ejere, hvilket kan ødelægge andre virksomheders vækstmuligheder.

"Der er fem-syv pensionskasser, der reelt afgør det. De mødes mindst to gange om ugen til forskellige præsentationer i bankerne, og her er det naturligt, at de taler om, hvorvidt de vil støtte en given børsintroduktion eller ej," siger en anonym kilde med indgående kendskab til børsintroduktioner.

Kilderne peger især på syv kapitalforvaltere og pensionskasser, som sidder på magten. Disse inkluderer blandt andre ATP, LD og PFA. Det fungerer angiveligt sådan, at siger et par af investorerne nej til en børsnotering, bliver den ikke til noget.

"Det er de store, der bestemmer. Hvis de store ikke er med i bogen, så bliver folk nervøse og så kommer de internationale helle ikke med. Det giver et mindre fleksibelt exit-marked for en virksomhedsejer, at børsvejen er så svært tilgængelig," siger en anden central kilde.

Ugebrev kårer igen Danske Bank til bedste børsmægler

Her er vinderbankerne bag dansk børsboom

Bankerne kan tjene gode penge på børsnoteringer i 2011

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også