FinansWatch

Sultne storbanker på forgæves jagt

Der er masser af appetit på opkøb blandt de allerstørste banker i Norden. Alle vil købe op – minus Danske Bank – men ingen vil spises. Megakøb og store fusioner svære at se de næste par år, men pres fra kundesiden kan føre et bryllup med sig.

De er klar. Hver og én. Minus Danske Bank. De har bestyrelsens opbakning til at sende kapitalen i arbejde gennem et megaopkøb af en konkurrent i Norden. Og de første par kopper kaffe – af den høflige slags – skal nok være blevet drukket på hjørnekontorer i København, Oslo og Stockholm.

Men der er hidtil ikke sket noget, ingen er blevet købt op og ingen fusioner er præsenteret, for de vil alle sammen det samme. Bankdirektørerne for de seks største nordiske banker – med undtagelse af Peter Straarup fra Danske Bank - tror alle sammen på, at lige nøjagtig deres bank er i en ganske særlig, stærk og gunstig position, så det er dem, der skal føre an i konsolideringen i den fragmenterede nordiske banksektor. De tror på vækst i kølvandet på krisen gennem et mega-opkøb, der én gang for alle vil ændre på styrkeforholdene i den nordiske banksektor.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs