Koldt på toppen for Sydbanks Frøsig

I et stort søndags-interview med Berlingske fortæller Sydbanks topchef Karen Frøsig om det store skifte, det har været for hende at blive nummer 1 i Sydbank.
Foto: Andreasen Carsten
Foto: Andreasen Carsten

Sydbanks Karen Frøsig sætter i et stort interview med Berlingske Business ord på de ændringer, der opstår, når man rykker det sidste trin op af karrierestigen og indtager det største og mest magtfulde chefkontor i en virksomhed.

Hun lægger ikke skjul på, at det for hende var en temmelig markant omvæltning at gå fra at være en relativ ukendt juridisk chef i banken til pludselig at være kvinden, der skulle tage over efter navnkundige Carsten Andersen.

”Det har været et lige så stort spring for mig, som dengang jeg kom med i direktionen. Når man avancerer opad, kommer man ud af nogle sociale sammenhænge. Folk begynder at tale til dig på en anden måde. Man bliver mere en rolle. Nu er der jo ikke andre i »min afdeling«. Jeg er den eneste,« siger hun til Berlingske.

Store forskelle

Hun uddyber, at folk, der kender hende rigtig godt, fortsat behandler hende på samme måde som før, men at der er store forskelle i andre sammenhænge. Bl.a. oplever hun, at hun i hjembyen Bramming i dag får en bedre betjening, efter hun er blevet udnævnt til bankdirektør.

”Der er dage, hvor man reflekterer over det. Man skal virkelig vide med sig selv, om man vil det her. Det er ikke noget med at gå til fine møder og gå i dyrt tøj. Det er hårdt arbejde mindst 12 timer om dagen. Når mine gamle veninder arrangerer pigefrokost, kan jeg jo ikke være med. Nu er de helt holdt op med at ringe og spørge. For jeg kan aldrig. Jeg kører hjemmefra før de andre, og jeg kommer helt sikkert hjem som den sidste,” siger Karen Frøsig.

Medieopmærksomhed

Også den store medieopmærksomhed har taget tid at vænne sig til.

”Der har været rystende meget opmærksomhed. Man bliver helt forskrækket over det. Jeg får jo et kæmpebillede i avisen som pige, fordi der er så mange mænd i den her branche. Det er ligesom at have to hoveder. Men jeg har altid været i miljøer, hvor jeg som kvinde har været i mindretal. Da jeg sad her i bankens centralledelse, var jeg den eneste pige i rigtig mange år. Jeg har ikke tænkt så meget over det. Måske har min hjerne bare været programmeret forkert fra starten,” siger Karen Frøsig.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også