Nødgaard kræver flere fusioner

En række banker har stadig alt for stor eksponering mod ejendomssektoren og kan se frem til ekstra fokus fra Finanstilsynet i den kommende tid, lyder det fra tilsynets direktør, der opfordrer til flere fusioner.
Foto: STROYER TORBEN
Foto: STROYER TORBEN

Finanstilsynets direktør Ulrik Nødgaard advarer de mindre pengeinstitutter om, at krisen på ejendomsmarkedet langt fra er overstået og opfordrer til at flere finder sammen for at ruste sig til fremtiden.

I et interview med Børsen siger han:

”Vi ser gerne, at der sker en konsolidering i sektoren. Vi anerkender selvfølgelig, at en lang række mindre, konservativt drevne banker har klaret sig fint gennem krisen. Men ud fra en driftsøkonomisk betragtning undrer det mig virkelig, at der ikke allerede har været flere fusioner.”

Direkte opfordring

”Derfor vil vi gerne opfordrer bankerne til at overveje at finde sammen med nogle andre pengeinstitutter for derigennem at ruste sig til de fremtidige udfordringer,” siger han til avisen.

Og udfordringer er der nok af for mange pengeinstitutter, der kan se frem til ekstra fokus fra Finanstilsynet i den kommende tid.

Store udfordringer

”Men der er en gruppe af banker, som stadig er udfordret, blandt andet fordi deres udlån fortsat er hårdt eksponeret mod ejendomssektoren. Vi ser ingen tegn på, at det kommercielle ejendomsmarked for alvor er blevet bedre. Og al erfaring viser, at når der er store risici, så kan det også gå galt. Vi kan håbe på, at vi har set det sidste bankkollaps i denne omgang, men det er for tidligt, at drage den konklusion,” siger Ulrik Nødgaard til Børsen.

Han oplyser, at Finanstilsynet systematisk vil besøge de mange banker med statsgaranterede lån for at sikre, at de har en strategi for, hvordan de vil betale pengene tilbage.

"Allerede nu arbejder en række banker i den sammenhæng med fusioner og kapitaludvidelser. Enten skal de svageste banker finde nogen at gå sammen med, eller også skal de reducere omfanget af forretningerne. Problemet for disse banker er, at de dårligste dele af forretningerne, som ofte er inden for ejendomssektoren, kan være meget svære, at komme ud af," siger han til avisen.

FinansWatch har i den seneste tid sat fokus på den manglende konsolidering i banksektoren. Du kan læse nogle af artiklerne her:

Corporate finance-huse opgiver bankbryllupper

Dåbsattester og hjælpepakker bremser bankbryllupper

Kondrup: Konsolideringssnak uden hold i fakta

Sultne storbanker på forgæves jagt

Grønborg: Nordea er en "dark horse"

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også