Finansforbundet: Tilsynet må ikke presse på offentligt

Det kan ikke være meningen, at Finanstilsynet presser på for konsolidering i fuld offentlighed, lyder det fra Finansforbundet, der vil foretrække at den slags sker bag lukkede døre fremover.
AF CHRISTIAN SEHESTED

I Finansforbundet er man sikre på, at der er banker, der har bedst af at finde sig en partner og konsolidere.

Man bryder sig bare ikke særlig meget om, at Finanstilsynets direktør, Ulrik Nødgaard, - som han gjorde i starten af måneden - i fuld offentlighed forsøger at sætte gang i den længe ventede fusionsbølge.

"Vi har meget svært ved at se, at Finanstilsynet skal have en rolle, hvor de i offentligheden går ud og kommunikerer, at der et behov for generel konsolidering. Tilsynets rolle må være at gå i dialog med den enkelte virksomhed og dens bestyrelse," siger Michael Budolfsen, der er næstformand i Finansforbundet.

Gå direkte til virksomheden

I forbundets optik har tilsynet de nødvendige redskaber til at påvirke de banker, der ikke på langt sigt er bæredygtige uden en konsolidering, via direktionen og bestyrelsen

"Vi synes, de skal arbejde mere målrettet mod den enkelte virksomhed og tage diskussionen om bæredygtighed dels med direktionen, men også med bestyrelsen uden om direktionen, så de kan hjælpe dem med at forstå virksomhedens positionering bedre," siger Budolfsen og fortsætter:

"Når man går ud i offentligheden, ligger man et andet, helt generelt pres på alle virksomhederne, end når man uden for offentligheden går til det enkelte institut. Man kan jo risikere at ligge et fusionstryk på fuldt ud bæredygtige virksomheder med gode arbejdspladser."

Man kunne også spille djævlens advokat, og sige at der trods alt ikke sker voldsomt meget på konsolideringsfronten – så måske er det nødvendigt med en offentlig opfordring fra tilsynets side?

"Det kan der sagtens være en sandhed i, men hvis de vurderer, der er det behov, så mener vi, at tilsynet har alle de nødvendig redskaber til at påvirke virksomhederne uden for offentligheden."

FinansWatch tema: Konsolidering

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også