FinansWatch

Finanstilsynet: Vi gik hårdt til Amagerbanken

Tilsynets direktør Ulrik Nødgaard forsvarer sig mod anklagerne om, at tilsynet ikke gjorde sit arbejde ordentligt.

S og SF kræver en redegørelse af Finanstilsynets rolle i forbindelse med Amagerbankens krak. Og flere eksperter er fremme med kritik af tilsynets rolle i forbindelse med, at Amagerbanken søndag aften måtte opgive ævred.

Særlig kras har kritikken været af tilsynet, fordi Amagerbanken for 88 dage siden fik en statsgaranti på 5,2 mia. kr., som var et væsentligt fundament for kapitalrejsning nummer to, hvor banken fik 900 mio. kr. i kassen.

Dømt den ude

"Jeg mener, vi er gået ret hårdt til banken. Vi har opremset rigtigt mange risici undervejs. Og vi advarede også flere gange før 2009 om bankens høje udlånsvækst og ejendomseksponering," siger Ulrik Nødgaard til borsen.dk.

"Vi har gjort rigtigt meget i forhold til Amagerbanken. Vi har én gang dømt den ude, og vi har offentliggjort mange ting, der viser, at det var et risikabelt foretagende. Så må vi nu konstatere, at nu er engagementerne så svage, at der er grund til at nedskrive meget store dele dem. Det billede var ikke så klart for 12 måneder siden," siger han til borsen.dk.

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs