FinansWatch

Minister: Sparekasse-forslag bliver fremsat igen

Forslaget om at ophæve stemmeretsbegræsningen i landets spare- og andelskasser vil efter drøftelser om justeringer blive fremsat igen, siger økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Foto: VALDEMAR JORGENSEN

Der har ikke været tid nok til drøfte det omstridte lovforslag om at ophæve stemmeretsbegrænsningen i landets spare- og andelskasser med erhvervsudvalget og sparekasserne. Derfor er forslaget pillet ud af den lovgivning, som skal vedtages i løbet af december.

Det siger økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) nu i en skriftlig kommentar.

Det er dog ikke ensbetydende med, at forslaget er droppet.

Åben dialog

”Forslaget vil derfor blive fremsat igen i begyndelsen af det nye år. Forud skal vi have en åben dialog om, hvorvidt der er behov for yderligere præciseringer eller justeringer af beskyttelsen af spare- og andelskassernes reserver,” siger Brian Mikkelsen.

Brian Mikkelsen siger i kommentaren, at han er klar over den kritik, som sparekasserne har fremført. I den forbindelse understreger ministeren, at forslaget ikke indebærer et krav om, at spare- og andelskasserne skal ophæve de vedtægtsbestemte stemmeretsbegrænsninger.

”Med lovforslaget får de derimod en mulighed for at gøre det, hvis de selv ønsker det. Spare- og andelskasserne vil derfor ikke opleve nogen realitetsforskel, medmindre de selv ønsker det. Forslaget indebærer således en frihed og valgmulighed – ingen pligt eller tvang,” siger Brian Mikkelsen.

Tanken med forslaget er ifølge Brian Mikkelsen at forbedre muligheden for, at nødlidende andels- og sparekasser kan tiltrække kapital.

Sparekasser skal ikke glæde sig for tidligt

Her er sparekassernes forslag til ministeren

Kondrup: Udspil var ikke gennemtænkt

Sparekasser besejrer regeringen

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs