FinansWatch

Sparekasser skal ikke glæde sig for tidligt

Ministeren har ikke nødvendigvis opgivet forslaget om at ophæve stemmeretsbegrænsningen i landets spare- og andelskasser, der derfor skal passe på med at glæde sig for tidligt.

Problembarnet er fjernet, så den øvrige lovgivning kan vedtages, men økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har endnu ikke helt opgivet forslaget om at ophæve stemmeretsbegrænsningen i landets spare- og andelskasser.

Sådan lyder vurderingen fra Michael Camphausen, ph.d.-stipendiat ved KU og advokat i Nordia, efter ministeren i går skrev ud til medlemmerne af Folketingets erhvervsudvalg, at forslaget om ophævelse af stemmebegrænsningen var taget ud af den lovgivning, som ministeren vil have færdigbehandlet i løbet af december.

Udmeldingen fra ministeren kunne lyde som en tilbagetrækning, fordi forslaget er blevet mødt af en massiv kritik, men det tror Michael Camphausen, der bl.a. har gennemgået en række ministersvar, ikke er tilfældet.

Særskilt forslag til januar

"Som jeg læser betænkningen, vil ministeren sikre sig, at de andre ting, der er i det lovforslag, som ligger nu, kan vedtages inden jul, fordi det skal træde i kraft første januar. Når ministeren kan se, at der er en problematisk situation omkring stemmeretsbegrænsninger, så er man nødt til at tage det ud for at kunne give det tid, men det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at man giver op,” siger Michael Camphausen.

Han henviser til, at der i januar kommer et særskilt lovforslag, som går på spørgsmålet omkring fonde, og her passer forslaget om en ophævelse af stemmeretsbegrænsningen bedre ind ifølge ministeren, vurderer Michael Campausen.

Har gennemgået ministersvar

Michael Camphausen har desuden gennemgået ministerens netop offentliggjorte svar på de spørgsmål, der er blevet stillet i forbindelse med bearbejdelsen af lovforslaget. Ministerens svar understreger Michael Camphausens vurdering af, at ministeren fortsat ønsker ophævelsen vedtaget.

”Jeg har gennemtrawlet en masse helt nye ministersvar. Når man læser det, er jeg ikke i tvivl om, at han ønsker at gennemføre det her i en eller anden form. Han fejer al kritik til side og tilbageviser på de enkelte punkter, og når ministeren er nede i de enkelte kritikpunkter, forstår jeg det som om, at man mener, det er gennemtænkt. Man har altså ikke opgivet tanken endnu,” siger Camphausen, der samtidig understreger, at han ikke selv er tilhænger af en ophævelse af lovkravet om stemmeretsbegrænsninger for sparekasser og andelskasser.

FinansWatch arbejder i øjeblikket på at få en kommentar fra Brian Mikkelsen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs