Sparekasser besejrer regeringen

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen har indtil trukket forslaget om et opgør med stemmeretsbegrænsningerne i landets spare- og andelskasser tilbage.
Foto: VALDEMAR JORGENSEN
Foto: VALDEMAR JORGENSEN

I et brev til Folketingets erhvervsudvalg meddelte Brian Mikkelsen i går, at han trækker forslaget om at afskaffe stemmeretsbegrænsningerne i landets spare- og andelskasser ud af forslaget til nye regler for regulering af aflønninger i den finansielle sektor.

”Del del der vedrører stemmeretsbegrænsningen, bliver nu udtaget af lovforslaget. Det har vi besluttet at gøre, fordi der har været de her bekymringer hos spare- og andelskasserne,” siger erhvervsordfører for De Konservative, Carina Christensen, til Børsen.

Regeringen går nu i tænkeboks og kommer med et nyt udspil til foråret. En nyhed, der vækker jubel i landets Sparekasser.

”Det er næsten for godt til at være sandt. Det er helt afgørende for, at sparekasserne fortsat kan eksistere på den måde, som de gør i dag. Derfor er det her en meget glædelig nyhed,” siger Lars Petersson, direktør i Sparekassen Sjælland til Børsen.

Ifølge brevet til erhvervsudvalget vil en ophævelse af stemmeretsbegrænsningen stadig blive overvejet og drøftet med de berørte parter med henblik på at kunne lade en ophævelse være en del af et kommende lovforslag om fonde og foreninger, som forventes fremsat i starten af 2011.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også