Her er sparekassernes forslag til ministeren

Direktøren i Lokale Pengeinstitutter, Jan Kondrup, står parat med nyt forslag til Brian Mikkelsen, efter ministeren har droppet at ophæve stemmeretsbegrænsningen i det lovforslag, der i øjeblikket bliver bearbejdet.

Jan Kondrup glæder sig over, at økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) - i hvert fald indtil videre - har droppet forslaget om at ophæve stemmeretsbegrænsningen i andels- og sparekasser.

Samtidig står Jan Kondrup klar med et alternativt forslag til ministeren.

”Det, vi mener, der skal til, hvis en sparekasse skulle komme i en situation, hvor de virkelig har brug for mange penge, og hvor de, der skyder penge ind, mener, de skal have indflydelse, er, at sparekassen kan omdanne sig til et aktieselskab, og at man herefter beslutter at fjerne stemmeretsbegrænsningen,” siger Jan Kondrup til FinansWatch.

Fjern 5-års-kravet

Dermed er han klar til at droppe den del af lovgivningen, der siger, at der skal gå mindst fem år, før en sparekasse, der er blevet omdannet til aktieselskab, kan droppe stemmeretsbegrænsningen.

”Det har vi ikke noget i mod, at man fjerner. Hvis man er blevet omdannet til et aktieselskab, så kan man aftale sig til en stemmeretsbegrænsning, men det behøver ikke at være noget, der er lovbestemt,” siger han.

Ministeren vil have dialog

Selv om de lokale pengeinstitutter har vundet første slag, skal de formentlig passe på med at glæde sig for tidligt. Brian Mikkelsen har ikke nødvendigvis droppet forslaget, men vil i stedet gøre det en del af et lovforslag, der bliver fremsat senere.

Men den bekymring deler Jan Kondrup ikke.

”Vi render ikke rundt og tror, at nu er denne her sag lukket. Men vi er glade for, at ministeriet har lyttet til de indspark, vi er kommet med. Jeg synes, det signalerer, at man gerne vil have en tæt dialog med de berørte parter, og så må vi jo tage den derfra, og så sætter vi vores lid til, at vi finder en fornuftig løsning,” siger Jan Kondrup.

FinansWatch arbejder i øjeblikket på at få en kommentar fra Brian Mikkelsen, der endnu ikke selv har udtalt sig i sagen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også