Nordea fastholder: Lederskifte uafhængigt af Pandora

Udskiftningen i toppen af Nordeas corporate finance-afdeling blev besluttet, før Pandora nedjusterede. Hvorfor ændre i ledelsen, når vi er tilfredse med vores indsats i forbindelse med Pandora-noteringen, spørger bankens øverste corporate finance-chef.

Onsdagens erhvervssider i aviserne var fyldt med historier om, at Nordea nu havde taget konsekvensen af den skuffende udvikling i Pandora, der for bankens vedkommende kulminerede negativt om tirsdagen med en politianmeldelse mod banken, fordi Finanstilsynet ikke mener, at banken har oplyst tilstrækkelig præcist om dens ejermæssige forhold til smykkevirksomheden i forbindelse med noteringen af Pandora for et år siden.

Bankens pressechef Claus Christensen sagde ganske vist, at der ikke var en sammenhæng mellem lederskiftet i bankens danske corporate finance-afdeling og bankens involvering i Pandoras børsnotering. Men afgangen af to chefer, Thomas Lindquist og Steen Lønberg Jørgensen, hvoraf førstnævnte helt forlader banken, fik alligevel journalisterne til at koble Pandora-fiaskoen sammen med ledelsesskiftet, hvor Harald Grøn er den nye mand alene i spidsen for corporate finance i Danmark.

Nordea fjerner Pandora-ansvarlige

Men flere kilder fastholder over for FinansWatch, at lederskiftet var besluttet længe før Pandoras nedjustering, og at leder-rokaden heller ikke har en tilknytning til politianmeldelsen mod banken. Til FinansWatch siger bankens øverste chef for corporate finance, Svante Andreen, at han helt tilbage i april foretog de første indledende tanker i forhold til at ændre på ledelsesstrukturen i corporate finance, hvor det sprang ham i øjnene, at den danske afdeling havde en to-strenget ledelse.

Uheldigt sammenfald

"Der er absolut ingen tilknytning til Pandora, at vi har ændret i ledelsen i corporate finance i Danmark. Fra jeg trådte ind i banken første gang den 26. april, har jeg tænkt over, hvordan vi kan lave en ny ledelsesstruktur. Og at det formelle skifte så falder sammen med, at der kommer en politianmeldelse fra Finanstilsynet, ja, det er bare et uheldigt sammenfald. Og i øvrigt mener vi jo, at vi har givet de oplysninger i forbindelse med børsnoteringen af Pandora, som vi skal. Så vi er ikke enige i kritikken, og derfor ændrer vi naturligvis heller ikke i ledelsen på baggrund af en sag, hvor vi mener, at vi har gjort det, som man kan forvente af os," siger Svante Andreen til FinansWatch.

Han siger, at Harald Grøn tiltrådte i banken den 1. august, og at corporate finance-afdelingen derfor i nogle få uger rent faktisk havde en tre-strenget ledelse.

Hvis du fra starten af vidste, at der skulle gennemføres et lederskifte, hvorfor så ikke effektuere det? Det er vel logisk, at koble Lindquists og Lønberg Jørgensens afsked fra afdelingen sammen med politianmeldelsen, når det sker samme dag?

"Som sagt er det et uheldigt sammenfald. I mit hoved var beslutningen truffet, også da Pandora nedjusterede i starten af august. Men jeg var på ferie. Og det er jo sådan, at den slags beslutninger modnes over tid, og når man så er helt sikker, så melder man det ud. Men jeg kan kun gentage, at der absolut ingen sammenhæng er mellem ledelsesskiftet i corporate finance-afdelingen i Danmark og så Pandora".

Kommunikerede godt

Har du generelt har været utilfreds med bankens performance i forbindelse med pandora-noteringen, og er det det, der har udløst rokaden?

"Nej, det er ikke tilfældet. Husk på at vi ikke er enige i, at vi har gjort noget forkert. Vi tager det til efterretning, men vi mener fortsat, at vi klart kommunikerede vores interesser i Axcel på en god måde dels ved at skrive det i prospektet og dels ved udtrykkeligt at skrive det i følgebrevet til kunderne," siger Svante Andreen.

Har der været andre udskiftninger i afdelingen som følge af jeres involvering i Pandora-noteringen?

"Sådan som du spørger, antager du, at der været udskiftninger. Der har slet ikke været nogle i relation til Pandora, for som sagt mener vi, at vi har handlet korrekt og professionelt".

Kan du på nogen måde dokumentere, at beslutningen var truffet inden Pandoras store nedjustering, eller inden I blev bekendt med politianmeldelsen?

"Nej, det kan jeg ikke. Jeg kan blot gentage, at vi mener, vores kunder er blevet informeret bedre, end loven påkræver, og vores ledelsrokade har ikke noget med Pandora at gøre."

Islændinge tavse om gigantisk Pandora-short

"Nordea burde have faktatjekket"

Professor: Fornuftigt med politianmeldelse

Nordea: Sag af teknisk karakter

Finanstilsynet politianmelder Nordea

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også