Finanstilsynet politianmelder Nordea

Finanstilsynet politianmelder Nordea i sagen om Pandora. Det skriver tilsynet i en pressemeddelelse.

Nordea har ikke oplyst om sine finansielle interesser i Pandora i forbindelse med smykkevirksomhedens børsintoduktion sidste år.

Det mener i hvert fald Finanstilsynet, der nu har politianmeldt banken.

"Finanstilsynet har besluttet at politianmelde Nordea Bank Danmark A/S for ikke at have oplyst om selskabets finansielle interesser i Pandora A/S i forbindelse med fremlæggelsen af en investeringsanalyse om Pandora A/S," skriver tilsynet i en pressemeddelelse.

Finanstilsynet: Første sag af flere

Betydelig interesser

Investeringsanalysen blev udsendt af banken den 8. september 2010. På det tidpunkt var Nordeas indirekte ejerandel af Pandora 3,9 pct, hvilket gør, at banken havde en betydelig finansiel interesse i Pandora, skriver tilsynet.

Af meddelelsen fremgår det samtidig, at Nordeas corporate finance-afdeling havde bankens aktieanalyser til gennemgang, og at informationsbarriererne dermed er brudt.

"Set i lyset af, at Nordea havde en betydelig finansiel interesse i Pandora A/S via deres indirekte ejerskab, at de effektive informationsbarrierer var brudt og at Nordea Corporate Finance, der havde analysen til gennemgang, havde en viden om dette ejerskab er det Finanstilsynets vurdering, at den generelle disclaimer ikke i tilstrækkelig grad lever op til bekendtgørelsens krav om at oplyse om betydelige finansielle interesser, jf. § 5, stk. 3. En general disclaimer er ikke tilstrækkelig, når de effektive informationsbarrierer er brudt," skriver tilsynet.

"Nordea burde have faktatjekket"

Meget positiv

Nordea har ifølge epn.dk været blandt de mest positive i markedet om aktien, der for to uger siden i forbindelse med, at smykkevirksomheden fremlagde halvårsregnskab, faldt med 65 pct. på bare en dag.

Banken tjente over 400 mio. kr. på at introducere Pandora på børsen. Den pris var afhængig af udbudskursen, som Nordea var med til at fastsætte.

Opdateret.

Nordea: Vi vil tilpasse os Finanstilsynets praksis

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også