FinansWatch

Nordea: Vi mente, vi gjorde nok

Hos Nordea tager man tirsdagens politianmeldelse til efterretning. Banken er blevet anmeldt til politiet af Finanstilsynet, fordi den i tilsynets øjne ikke gjorde nok for at fortælle om sin interesse i børsnoteringen af Pandora.

Nordea udsendte op mod noteringen, nærmere betegnet 8. september, en investeringsanalyse af Pandora. Heraf fremgik det ikke eksplicit, at banken - i kraft af sin ejerandel af Axcel - ejede 3,9 pct. af Pandora, svarende til 1028 mio. kr. ved udbudskursen på 210 kr.

I stedet var der en generel disclaimer (ansvarsfraskrivelse, red.), hvori Nordea oplyste, at banken kunne have økonomisk interesse i prospektet.

"Da vores analyse blev sendt ud, kendte analytikerne ikke til ejerforholdet, så vi brugte en generel disclaimer," forklarer Nordeas pressechef, Claus Christensen, over for Ritzau Finans.

Specifik senere

Den specifikke information om Nordeas indirekte ejerforhold blev først inkluderet i det prospekt, der blev offentliggjort 20. september, og på det tidspunkt havde analytikerne også fået fuld indsigt i alle kendte forhold.

"Vi havde den opfattelse, at det var markedspraksis at gøre, som vi oprindelig gjorde, men nu har vi fået at vide, at bekendtgørelsen siger noget andet, og det tager vi til efterretning," siger Claus Christensen, og fortsætter:

"Det her er jo et nyt område, som Finanstilsynet har taget op, og vi har ikke set nogen afgørelser her tidligere."

Claus Christensen understreger, at alle kunder var oplyst om Nordeas ejerforhold, da prospektet blev udsendt og børsnoteringen indledt.

(Ritzau Finans)

Nordea: Vi vil tilpasse os Finanstilsynets praksis

Finanstilsynet politianmelder Nordea

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs