Samlet Eik-regning overstiger 3,5 milliarder

Den samlede regning for Eik Bank-koncernens kollaps passerer 3,5 mia. kr. og kan ende over 4 mia. Heraf bidrager den danske del af forretning med klart det største tab. Det oplyser Finansiel Stabilitet til FinansWatch.
Foto: Hougaard Niels
Foto: Hougaard Niels
AF CHRISTIAN SEHESTED

Mindst 1.3 milliarder på Færøerne - og ca. 2,3 milliarder i Danmark. Det har været en dyr affære for staten at rydde op efter Eik Banki-koncernen, siger adm. direktør i Finansiel Stabilitet, Henrik Bjerre-Nielsen til FinansWatch. Den samlede regning for Eik Bank-koncernens kollaps passerer 3,5 mia. kr. og kan ende over 4 mia.

"Der er ingen tvivl om, at afskrivningerne på ejendomsudlån i den danske afdeling har været meget store i forhold til bankens størrelse, og at det generel har været værre i Eik Bank Danmark end på Færøerne," siger Henrik Bjerre-Nielsen.

"Selv efter vi får solgt internetbanken (fra Eik Bank i Danmark, red.) til Spar Lolland for 365 mio. kr. så taber vi godt 2 mia. kr. i Danmark, og dertil kommer de ca. 300 mio. kr., som staten havde givet som lån til Eik Bank Danmarks ansvarlige kapital," siger Henrik Bjerrre.

Regning kan vokse

Tidligere mandag skrev FinansWatch, at Eik Banki på Færøerne - selv efter salget af 70 pct. til forsikringskoncernen TF Holding for 450 mio. kr. i kontanter, mulighed for yderligere 450 mio. kr. i aktier og en mulighed for at betalingen stiger med 100 mio. kr., hvis banken klarer sig - vil koste staten et sted mellem 1,3 og 1,85 mia.

Dermed kan den samlede regning for Eik-affæren snige sig op over 4 mia. kr.

Du kan læse mere om afviklingen af Eik Bank her:

Staten garanterede 7,5 mia. til Eik Banki kort før kollaps

Bjerre-Nielsen: Hvad vi kunne blive enige om

Eik-affære koster staten mindst 1,3 mia kroner

Eik Banki købt af forsikringsselskab

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også