FinansWatch

Bjerre-Nielsen: Hvad vi kunne blive enige om

Finansiel Stabilitet vil meget gerne sælge de 30 pct. af den færøske del af Eik, som selskabet sidder tilbage med efter at have solgt 70 pct. af banken til færøske TF Holding.

Det fastslår direktør Henrik Bjerre-Nielsen.

"Vi skal da ud af det, men nu har vi solgt det vi kunne på nuværende tidspunkt til en pris, vi syntes var fornuftig," siger Henrik Bjerre Nielsen til RB-Børsen.

Efter handlen ejer Finansiel Stabilitet 30 pct. af den færøske del af Eik. Det meste af den danske del er solgt til Sparekassen Lolland, men Finansiel Stabilitet ejer fortsat nogle såkaldt "røde" engagementer, som sparekassen ikke ville have med. Derudover ligger der i det statslige skraldespandsselskab nogle ikke-færøske engagementer, som er blevet overført fra den færøske del.

Henrik Bjerre-Nielsen lægger ikke skjul på, at Finansiel Stabilitet forsøgte at komme af med hele den færøske del.

"Det var den model, vi kunne blive enige om. Det er jo et spørgsmål om, hvor mange penge man skal lægge på bordet," siger han.

TF Holding betaler 450 mio. kr. kontant for aktierne. Herudover betales en købesumsregulering i tilfælde af, at bankens drift udvikler sig bedre end forudsat, skriver statens skraldespandsselskab for banker i en pressemeddelelse.

RB-Børsen

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs