FinansWatch

Bjerre-Nielsen: Hvad vi kunne blive enige om

Finansiel Stabilitet vil meget gerne sælge de 30 pct. af den færøske del af Eik, som selskabet sidder tilbage med efter at have solgt 70 pct. af banken til færøske TF Holding.

Det fastslår direktør Henrik Bjerre-Nielsen.

"Vi skal da ud af det, men nu har vi solgt det vi kunne på nuværende tidspunkt til en pris, vi syntes var fornuftig," siger Henrik Bjerre Nielsen til RB-Børsen.

Efter handlen ejer Finansiel Stabilitet 30 pct. af den færøske del af Eik. Det meste af den danske del er solgt til Sparekassen Lolland, men Finansiel Stabilitet ejer fortsat nogle såkaldt "røde" engagementer, som sparekassen ikke ville have med. Derudover ligger der i det statslige skraldespandsselskab nogle ikke-færøske engagementer, som er blevet overført fra den færøske del.

Henrik Bjerre-Nielsen lægger ikke skjul på, at Finansiel Stabilitet forsøgte at komme af med hele den færøske del.

"Det var den model, vi kunne blive enige om. Det er jo et spørgsmål om, hvor mange penge man skal lægge på bordet," siger han.

TF Holding betaler 450 mio. kr. kontant for aktierne. Herudover betales en købesumsregulering i tilfælde af, at bankens drift udvikler sig bedre end forudsat, skriver statens skraldespandsselskab for banker i en pressemeddelelse.

RB-Børsen

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs