FinansWatch

Spekulationer om Straarups exit

Straarup har tidligere meldt ud, at der er en dato for hans exit, men spekulationerne tager til op til morgendagens kvartalsregnskab.

Danske Bank aflægger i morgen kvartalsregnskab. I sig selv interessant af en lang række årsager relateret til bankdriften. Vil banken have været i stand til at begrænse tabene på den irske forretning, fået tøjlet omkostningerne, eller er der en fyringsrunde på vej?

Men der vil i lige så høj grad blive lyttet til tegn på, hvornår topchefen Peter Straarup trækker sig som netop topchef. I slutningen af september udtalte Straarup selv, at der forelå en plan for, hvordan og hvornår han skulle trække sig. Og hvornår datoen for aftrædelsen skulle offentliggøres.

"Lige så snart banken har meldt ud, at der er en intern dato for Straarups afgang, vil omverdenens spotlys være rettet mod, hvornår der kommer den mindste lyd fra Danske Bank. Det er jo nu bare et spørgsmål om tid," siger Caspar Rose, professor i selskabsledelse på CBS, til Berlingske Business.

Straarup ude af roadshow

Avis: Danske Bank leder efter Straarup-afløser i udlandet

Avis: Straarups pensionsplaner kan skade banken

Ekspert: Straarups efterfølger er på plads

Professor: Straarup skiftes snart ud 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs