FinansWatch

Avis: Straarups pensionsplaner kan skade banken

Ledelseseksperter siger til Børsen, at Peter Straarups udmeldinger kan skade banken.

Direktøren for Danske Bank, Peter Straarup, har meldt sin afgang og vil snarligt gå på pension. Eksperter i ledelse mener, at en udmelding som denne vil kunne skade banken. Det er spørgsmålet om, hvorvidt der står en afløser klar, som hænger i luften, skriver Børsen.

"Men med udmeldingen om sin pensionsmodenhed kan Peter Straarup lynhurtigt stå i en situation, hvor den største tjeneste han kan gøre Danske Bank, er at gå af i en fart. Og så er spørgsmålet om banken vinder eller taber, fordi der ikke er en afløser," siger Anders Drejer, professor i Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet, til Børsen.

Han vurderer videre, at Straarup snart kan være færdig i Danske Bank, da hans gennemslagskraft internt i banken er væk.

Hovedpersonen selv mener, at Danske Bank har klaret udfordringerne i forbindelse med krisen og er rustet til fremtiden.

"Jeg mener, vi har lært af krisen og brugt den til at tilpasse Danske bank til en ny virkelighed med lavere vækst og større ustabilitet. Det mener jeg egentlig, vi på rigtig mange punkter er lykkes med," siger Peter Straarup til Børsen.

Hvis Danske Bank ikke har fundet en afløser til topposten, mener eksperter i ledelse samstemmende, at banken er på vej ud i en ledelseskrise.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs