Professor: Straarup skiftes snart ud

Steen Hildebrandt, professor ved Handelshøjskolen Aarhus Universitet, er overbevist om, at der meget snart gennemføres et ledelsesskifte på Holmens Kanal
Foto: stroyer
Foto: stroyer

Peter Straarup kommer snart til at aflevere nøglebundtet til hovedporten i Danske Bank til en anden. Det er vurderingen fra Steen Hildebrandt efter Peter Straarup i dag for første gang kommentere på sin fremtid i banken, efter Jyllands-Posten i sidste uge kunne fortælle, at bl.a. ATP er på jagt efter en afløser for Peter Straarup, som de gerne ser udskiftet.

"Der er en gammel indsigt, der siger, at når toplederen har bebudet sin afgang, senest på det tidspunkt, går der en masse processor i gang i organisationen. Den topleder, som melder sin afgang, er dermed på vej ud. Det betyder også, at der ikke vil gå lang tid, før der kommer et reelt skifte" siger Steen Hildebrandt, der er meget overbevist om, at et skifte vil komme hurtigt.

Det skriver Business.dk.

Hildebrandt mener, at udmeldingen fra Peter Straarup, der har været administrerende direktør i Danske Bank i 14 år, ændrer hans position fuldstændig.

”Positionen er totalt ændret. Han er gået fra at være en reelt og meget indflydelsesrig ordfører. Nu er den position aftagende, og det ændrer situationen fuldstændig. Nu har han reelt ingen gennemslagskraft i banken, og hans indflydelse har længe været aftagende,” siger Steen Hilde Brandt, der ikke mener, at der går måneder eller halve år, før Peter Straarup stopper som CEO.

Straarup: Min exitplan ligger klar

Avis: Dato sat for søgeproces efter Straarup-afløser

Avis: Iskoldt mellem ATP og Danske

Kolding afviser direktørjagt

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også