FinansWatch

Avis: Iskoldt mellem ATP og Danske

Der var særdeles kold luft mellem topcheferne i ATP og Danske Bank på Finansrådets hemmelige direktørmøde, skriver Børsen.

Foto: Sine Fiig

ATP nægter, at det er pensionsgiganten, der har sat gang i den jagt på en afløser til Peter Straarup, der for tiden præger landets avisforsider.

ATP afviser jagt på Straarups efterfølger

Men da ATP-chef Lars Rohde for nylig på et lukket møde for bankdirektører blev bedt sit syn på, om den milliard, man for tiden har i Danske Bank-aktier, nu også er en god investering, var konflikten tydelig for de tilstedeværende, skriver dagbladet Børsen.

”Ingen kommentar,” lød Rohdes svar angiveligt, mens han ifølge avisens kilder stirrede direkte mod Peter Straarups plads på de forreste rækker. Men overfor Børsen ønsker Rohde ikke at uddybe kritikken.

”Det vil jeg da ikke, der var tale om en lukket konference. Det er ganske upassende, at alle mulige refererer fra den konference. Jeg har ingen kommentarer til, hvad jeg sagde på den konference,” siger Lars Rohde til avisen, der i stedet kan referere fra ATP-chefens oplæg til bankdirektørerne.

"Skummede store gevinster"

Og her lægger Rohde ikke fingrene i mellem.

“I tider, hvor der er økonomisk vækst, klarer bankerne sig godt, og overskuddet går til aktionærerne – overskud privatiseres. I tider med økonomisk tilbagegang klarer bankerne sig dårligt, og samfundet risikerer at ende med regningen,” kan man blandt andet læse, skriver Børsen, der også refererer Rohdes indlæg for holdninger om at bankerne havde:

“(…) kraftig vækst i udlån, og aktionærerne skummede store gevinster.”

I Danske Bank afviser afdelingsdirektør Anders Klinkby på bankens vegne at kommentere avisens oplysninger, med henvisning til, at der var tale om et lukket møde.

Jyllands-Posten har tidligere skrevet, at den trykkede stemning ud over den fejlslagne investering i høj grad stammer fra Danske Banks modstand mod at lade ATP købe FIH Erhvervsbank.

Straarup og ATP i bitter strid

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

AP Pension fyrer 11 medarbejdere

I et forsøg på at spare fyrer AP Pension 11 medarbejdere mens 32 opslåede stillinger bliver fjernet. Det sker tre uger efter, selskabet annoncerede et ansættelsesstop.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs