Hvor ender Amagerbankens lækkerbiskener?



Køberne står i kø til den ‘grønne’ del af Amagerbanken lyder det fra Finansiel Stabilitet, der forventer et snarligt salg.
Af Christian Sehested, finanswatch@finanswatch.dk

Hvem løber med den ‘grønne’ del af den krakkede Amagerbank?

Bankens privatkunder og omfattende filialnetværk i København har - stort set siden banken først kom i problemer i efteråret 2008 - vakt lystne blikke fra væksthungrende konkurrenter.

Med Amagerbankens endeligt i går er de eftertragtede filialier nu sat til salg - og Finansiel Stabilitet regner med at få dem solgt i løbet af få måneder.

"I løbet af nogle uger vil vi kunne se konturerne af, hvordan et salg af disse kunder kan ske. Jeg forventer flere interesserede kunder til denne gruppe, og at salget vil være afklaret i løbet af et par måneder," sagde bestyrelsesformanden i statens selskab Finansiel Stabilitet, Henning Kruse Petersen, i går aftes til TV 2 News.

Fem købere på spring

Overfor Ritzau vurderede Petersen at der var 4-5 interesserede købere - og ville samtidig ikke afvise, at nogle af køberne kunne være udenlandske.

Siden Amagerbanken først blev sendt på markedet i efteråret 2008 har de svensker banker Nordea og Handelsbanken, britiske Barclays og hjemlige banker som Sydbank, Jyske Bank og Spar Nord - måske som i buddet på resterne af Fionia Bank i samarbejde med færøske BankNordik - været nævnt som mulige købere.

Britisk afvisning

Barclays lagde dog hurtigt rygterne ned, mens Sydbank flere gange gjorde klart, at man ikke var til sinds at købe nogle banker, der ikke først havde afhændet dårlige engagementer til Finansiel Stabilitet.

Og med den kommende udskillelse af den rådne del af banken - de mange, tunge ejendoms- og erhvervsengagementer - er forhindringen for et salg af Amagerbanken fjernet.

Ikke Danske Bank

Danske Bank er formentlig udelukket af konkurrencelovgivningen som køber på grund af bankens allerede omfattende markedsandel.

Nordeas topchef Christian Clausen slog sidste uge overfor FinansWatch fast, at banken hovedsagligt fokuserede på organisk vækst.

”Hvis vi skal finde banker at købe, så er du afhængig af, at de vil sælges eller fusionere. Ved at forfølge vores egen vækstplan, og bruge kræfterne dér, så er vi selv herre over udviklingen og ikke af andre,” sagde Christian Clausen.

Grunden til de strandede opkøbsdrømme var dog ifølge Clausen, at ingen af de interessante banker var klar på at fusionere eller blive købt.

Den situation har altså nu ændret sig: Den gode del af Amagerbanken er helt sikkert til salg.

Hvor ender Amagerbankens lækkerbiskener?

169 engagementer sendte Amagerbanken i gulvet

Jagten på købere til Amagerbanken er igang

Professor: Amagerbankens nye ledelse har svigtet

Karsten Ree taber formue på Amagerbankens krak

Skatteydere taber på bankkrak

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også