FinansWatch

Jagten på købere til Amagerbanken er igang

Bestyrelsesformand for Finansiel Stabilitet, Henning Kruse-Petersen, vurderer at der er en 4-5 potentielle banker, der kan overtage de sunde dele af Amagerbanken.

Amagerbanken krakkede søndag - og mandag begynder arbejdet med at få solgt de dele af banken, der er kunder til.

Det er bestyrelsesformanden i statens selskab Finansiel Stabilitet, Henning Kruse Petersen, der starter arbejdet med at få solgt de salgbare dele af den krakkede bank. Og det er en proces, som bestyrelsesformanden efterhånden har gode erfaringer med.

Grøn og rød

"Først skal vi jo finde ud af, hvad der kan sælges, og det er jo ikke alle engagementer, der er købere til," siger Henning Kruse Petersen til RB-Børsen og fortsætter:

"Vi skal kort og godt definere en "grøn" og en "rød bank", og det er en proces, som vi jo desværre efterhånden har en del erfaring med at gennemføre," siger han.

Henning Kruse Petersen fastholder, at Finansiel Stabilitet ser det som et vilkår, at alle engagementer med privatkunde videreføres.

God fornemmelse

Sådan som det har været tilfældet ved tidligere bankovertagelser, bortset fra redningen af Roskilde Bank, hvor der først for nylig er fundet en løsning for en række privatkunder, som i første omgang strandede i redningsprocessen.

En række EU-direktiver skal tages i ed i forbindelse med udbuddet af de sunde "grønne" aktiviteter i banken. Henning Kruse Petersen synes tryg ved, at der vil kunder til aktiviteterne.

"Jeg har en god fornemmelse for, at der vil være interesserede banker som købere. En fire-fem stykker, anslår Henning Kruse Petersen, som "ikke kan huske", om der skulle være udenlandske banker blandt de købere, han anser som potentielle.

RB-Børsen

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs