FinansWatch

169 engagementer sendte Amagerbanken i gulvet

Det var de store kunder der kostede Amagerbanken livet - nøjagtigt de samme kunder, der gennem mere end to år har været i Finanstilsynets søgelys.

Det var gennemgangen af 169 store engagementer - der tilsammen udgjorde ca. 80 pct. af bankens udlån - der afslørede nye nedskrivningsbehov i størrelsesordenen 3 mia. kr., og dermed udslettede Amagerbankens egenkapital.

Det fremgår af den meddelelse banken udsendte i går aftes.

Værre end ventet

De ny behov for nedskrivninger kom bestemt som en overraskelse for bankens bestyrelsesformand Niels Heering.

“Der er ingen, der tager sådan en opgave for at vide med sikkerhed, at man skal lukke og slukke. Man kan jo ikke have nogen præcise forventninger, når man ikke kender engagementerne. Men det er langt værre, end hvad jeg havde forventet,” sagde Niels Heering i går aftes til Ritzau.

Finanstilsynet fejlede

Og der er grund til at være overrasket over at det var nødvendigt med så kraftige nedskrivninger i lyset af Finanstilsynet i over to år har løbende har gennemgået bankens arrangementer, lyder det fra anlytikerside.

“Der har været mange øjne inde over. Både Finanstilsynet og Finansiel Stabilitet har været med i forløbet, men ingen har opdaget, hvor slemt det stod til. Og det finder jeg meget overraskende,” siger Thomas Berngruber fra Formuepleje til Ritzau.

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs